5 porcji zdrowia w szkole

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

10 grudnia 2018

W dniach 28-29 listopada uczniowie kl. II wraz z p. W. Felczak realizowali program „5 porcji warzyw i owoców i szkole”, którego celem jest kształtowanie od najmłodszych lat właściwych nawyków żywieniowych, polegających na regularnym spożywaniu warzyw, owoców i soków. 

Podczas zajęć poznaliśmy korzyści płynące ze spożywania owoców, warzyw i soków, które są naturalnym źródłem witamin i składników mineralnych potrzebnych do prawidłowego rozwoju. Dowiedzieliśmy się , że podstawą prawidłowego żywienia jest spożywanie min. 5 porcji warzyw i owoców, a jedną z nich może być sok. Po części teoretycznej przeszliśmy do części praktycznej polegającej na zabawie w grupach. Graliśmy w „Memory”, „Znajdź sok” – kodowanie, „Dyktando w ruchu” , układaliśmy historyjkę obrazkowa „Jak powstaje sok” oraz rozwiązywaliśmy krzyżówki i rebusy. Pracą podsumowującą zdobytą wiedzę i umiejętności było wykonanie grupowych plakatów zachęcających do prawidłowego odżywiania, bogatego w owoce, warzywa i soki. Realizacja programu była dla wszystkich uczestników doskonałym źródłem informacji, dobrej współpracy oraz wesołej zabawy.

 

 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2018-12-10
Data publikacji:2018-12-10
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Katarzyna Szymańska
Liczba odwiedzin:582