Mój tata kucharzem

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

4 marca 2019

W poniedziałek, w ramach realizacji zagadnień z preorientacji zawodowej, naszą klasę odwiedził tata Kuby – pan Grzegorz Ślepowroński, który opowiedział nam o swojej pracy, jako kucharza w restauracji „Złoty Lin”. Dowiedzieliśmy się, jak to się stało, że wybrał ten zawód oraz jakie cechy charakteru pomagają mu podczas pracy, m.in. umiejętność współpracy w grupie, odpowiedzialność, dokładność. Wszyscy słuchaliśmy go z uwagą. Oprócz informacji, jak ważna i odpowiedzialna jest to praca, poznaliśmy i zanotowaliśmy przepis na szybkie i łatwe do zrobienia ciasto - „Babkę piaskową z nutką pomarańczy”, która po upieczeniu bardzo szybko zniknęła ze stołu. Była przepyszna. Dziękujemy tacie Kuby za przybycie i mamy nadzieję, że jego wizyta zainspiruje kogoś z nas do wyboru w przyszłości tego zawodu.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2019-03-04
Data publikacji:2019-03-04
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Katarzyna Szymańska
Liczba odwiedzin:44